The Body Shop Vitamin C Glow Boosting Moisturiser & Instant Glow Enhancer


Και ποια άραγε δεν επιθυμεί λαμπερή και υγιή όψη της επιδερμίδας; Νεανική ομορφιά και περίσσια αυτοπεποίθηση; Ας σηκώσουμε το χέρι παρακαλώ γιατί αποκλείεται να είμαι η μόνη...

Ως εκ τούτου η The Body Shop λανσάρει δύο νέα προΐοντα εμπλουτισμένα φουλ στη βιταμίνη C, το κύριο συστατικό της νιότης. Γιατί είναι στο χέρι της -της βιταμίνης C ντε- να αναπλάθει, να διεγείρει τη παραγωγή κολλαγόνου,, να καταπολεμά τις δυσχρωμίες και να προσφέρει φωτεινότητα και αντιοξειδωτική δράση. Σε αυτή τη βάση και αυτή τη λογική η The Body Shop χρησιμοποιεί τα οφέλη του γνωστού και διάσημου (όχι δεν το γνώριζα καν) φρούτου Camu Camu από τα βάθη του τροπικού δάσους του Αμαζονίου μιας και περιέχει 60 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι και υπόσχεται λαμπερή και ξεκούραστη όψη στη νέα σειρά The Body Shop Vitamin C. 
The Body Shop Vitamin C Glow Enhancer (15,50€)


Ιδανικό για την κουρασμένη και την άτονη επιδερμίδα το συγκεκριμένο σωληνάριο υπόσχεται να προσφέρει άμεση λάμψη και τόνωση στην επιδερμίδα και μια ρόδινη υγιή απόχρωση όταν χρησιμοποιηθεί ως το τελευταίο βήμα της αγωγής περιποίησης του προσώπου, και οφείλω να ομολογήσω ότι όντως προσφέρει μια εκλεπτυσμένη σχεδόν ανεπαίσθητη λάμψη μια ανάλαφρη υγιή απόχρωση, δροσιά και μεταξένια βελούδινη απαλή επιδερμίδα.
Ένα έξυπνο προΐον, μια καινοτομία γιατί μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και ως βάση πριν το μακιγιάζ αλλά και για ενυδάτωση-περιποίηση. Μου αρέσει η ανάλαφρη υφή της, η δροσερή σύσταση της, το ότι απορροφάται άμεσα και μετατρέπει στιγμιαία την επιδερμίδα μου σούπερ απαλή και έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα του μακιγιάζ. 

The Body Shop Vitamin C Glow Boosting Moisturiser (19.00€)


Αλλά το μυστικό για καθημερινή λάμψη σύμφωνα με την The Body Shop είναι το νέο ενυδατικό gel με υφή κρέμας που τονώνει τη λάμψη της επιδερμίδας, καταπολεμά τα σημάδια της κούρασης, προσφέρει ζουμερή ενυδάτωση και διαθέτει αναζωογονητικό άρωμα. Με σχεδόν την ίδια απόχρωση του σωληναρίου, η συγκεκριμένη κρέμα διαθέτει ανάλαφρη σύσταση, απορροφάται μέχρι να πεις κύμινο, ενυδατώνει τόσο ώστε να νιώθεις το πρόσωπο σου απαλό, ζουμερό και χαρούμενο και θα τη βρεις σε βαζάκι. Εκείνο όμως που με συγκράτησε και είπα hold your horses Ειρήνη είναι η αιθυλική αλκοόλη στην πρώτη σειρά των συστατικών.
  Μα γιατί; Μετά το νερό αλκοόλ; Και δεν χρειάζεται να ψάξεις και πολύ για να μάθεις πως δρα βοηθώντας συστατικά όπως η βιταμίνη C να διεισδύσουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και να κάνουν "τη δουλειά τους". Αλλά στη τελική κάνουν τη δουλειά τους; Μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2003 (Journal of Hospital Infection, volume 55, issue 4, December 2003), έδειξε ότι η συνεχής έκθεση της επιδερμίδας σε καλλυντικά προϊόντα με βάση το αλκοόλ αλλοιώνει το pH της και πυροδοτεί τον σχηματισμό ελευθέρων ριζών, μια από τις αιτίες πρόωρης γήρανσης...
Δικός σας ο μάρτυς.

Μερικά από αυτά τα προϊόντα ενδέχεται να μου έχουν σταλεί για review. Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά στο disclaimer.

Comments

  1. Αυτό το τελευταίο δε το κατάλαβα. Εγώ έχω λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής και προσπαθώ να καταλάβω αν τελικά κάνει τόσο κακό ή όχι το οινόπνευμα...Ή αν απλά είναι κάτι αμφιλεγόμενο ακόμα και δεν έχει αποδειχθεί κάτι σίγουρα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Angie Kariofilli το οινόπνευμα στην ουσία "σπάει" τον φραγμό της επιδερμίδας ο οποίος ειναι κ πολυ αυστηρός ,έτσι ώστε να διυσδυσουν στις κατώτερες στοιβάδες ολα τα ενεργά συστατικά μιας κρέμας . Σπάζοντας όμως αυτό το φραγμό όπως έδειξε η μελέτη αλλοιώνεται το ph κτλ κτλ . Το αλκοόλ που μπορει να δεχθεί η επιδερμίδα ειναι από 3%-10% σε αναλογία σε μια κρέμα

      Delete
  2. Συμφωνώ και εγω με τον προβληματισμό για το οινόπνευμα, και ένας άλλος λόγος που χρησιμοποιείται τόσο πολύ είναι γιατί μπορεί να κάνει προιόντα με "βαριά" υφή να φαίνονται "ελαφριά" και φυσικά όπως είπες και εσύ ,πιο έυκολο να απορροφηθούν από το δέρμα! Πιστεύω πως έχουν γίνει και έρευνες που αποδεικνύουν πως επιταχύνει την καταστροφή των κυττάρων της επιδερμίδας και γενικά της προκαλεί βλάβες...
    Χαίρομαι πολύ που το ανέφερες στο blog σου ,μιας και πιστεύω πως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια συστατικά να αποφεύγουμε σε προιόντα περιποίησης!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ panagiwta g. για τα καλα σου λόγια, κ ναι αυτά πρέπει να τα γνωρίζουμε ;)

      Delete
  3. αχχχχ αυτό το αλκοόλ θα μας καταστρέψει!
    Είτε πρόκειται για κρέμα προσώπου, είτε μάσκα μαλλιών, είτε δε ξέρω κ γω τι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει αλκοολ!

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your time!

Popular Posts