The Summer Base (part 2): Vichy Ideal Soleil Compact SPF30



Μια σχέση αγάπης έχει εξελιχθεί τον τελευταίο χρόνο ανάμεσα σε εμένα και τη Vichy. Μου ταιριάζουν τα foundation της γάντι. Από το Dermablend που είναι και το πιο καλυπτικό, μέχρι το forever αγαπημένο Vichy Teint Ideal Illuminating Foundation Fluid 20SPF (Ivory 15) (15,40€) το οποίο εκτός του ότι το βρίσκω εξαιρετικό για το καλοκαίρι, με μεγάλη διάρκεια και ένα φωτεινό, υπέροχο λαμπερό τελείωμα, βρίσκω ότι είναι και πολύ πολύ κοντινό dupe του YSL Youth Liberator Serum Foundation και μάλιστα πολύ πιο οικονομικό και χωρίς την ολίγον κίτρινη -αρρωστιάρικη- απόχρωση του δεύτερου. Ιδανικό για ευαίσθητες, κανονικές προς μεικτές επιδερμίδες, με Ιαματικό νερό της Vichy, χωρίς paraben, υποαλλεργικό, ήδη δοκιμασμένο και όπως ήταν αναμενόμενο έπρεπε να το αγοράσω και για το φετινό καλοκαίρι. Θα το βρεις μόνο σε τέσσερις αποχρώσεις, αλλά αν έστω και μια σου ταιριάξει, τότε να είσαι σίγουρη ότι θα το λατρέψεις και εσύ. 

However, δεν θα μπορούσα να επαναπαυτώ και να μη δοκιμάσω το VICHY-IDEAL SOLEIL Compact SPF30 Sable (14,03€)
 
Οι λόγοι είναι απλοί, πρώτον διαθέτει μια φανταστικά βολική παιχνιδιάρικη συσκευασία -που μπορείς τόσο, μα τόσο άνετα να πετάξεις μέσα στη τσάντα σου- με καθρέπτη, δεύτερον διαθέτει αντιηλιακή προστασία spf30 ίδια δηλαδή με μια αντιηλιακή κρέμα και τέλος κάλυψη ενός makeup με τελείωμα πούδρας. Ε, δεν πιστεύω να είμαι η μόνη που το βρίσκει εξαιρετικά ενδιαφέρον και ιδιοφυές!
Θα τη βρεις σε μόλις δύο αποχρώσεις, μια ανοιχτόχρωμη Beige Sable και μια για σκουρόχρωμες επιδερμίδες Dore, στη περίπτωση μου, προτίμησα την ανοιχτόχρωμη, παρά το γεγονός ότι όπως και να το κάνεις λίγο χρωματάκι από τον ήλιο όσο και να προστατευτώ στο σώμα θα το πάρω, με αποτέλεσμα να θέλω να ταιριάξω το πρόσωπο με το λαιμό (όπως και κάθε καλοκαίρι άλλωστε) και τη βρίσκω ιδανική. Γιατί βλέπεις ναι μεν η VICHY-IDEAL SOLEIL Compact SPF30 μπορεί να είναι ανοιχτόχρωμη αλλά με το που την απλώσεις με τα δάχτυλα ή με το σφουγγαράκι που διαθέτει η συσκευασία μετατρέπεται σε ένα ομοιόμορφο χρωματικό αποτέλεσμα που δεν είναι βαρύ και δεν έχει αυτό το αντιαισθητικό εφέ μάσκας (που όχι πίστεψε με δεν το θέλεις!). Οφείλω να αναφέρω ότι ο περλίτης, η καολίνη και το ταλκ που περιέχει, απορροφούν το υπερβολικό σμήγμα και ιδρώτα, εξουδετερώνοντας τη γυαλάδα και επίσης με μια διάρκεια φοβερή χωρίς να βγάλει λιπαρότητα. 

Όχι δεν μου αρέσει το full μακιγιάζ στη παραλία αλλά το συγκεκριμένο έχει μια μεσαία κάλυψη που θα ζήλευε κάθε makeup, προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και κάνει ακόμη και την κοπέλα με την ακμή να βγει στη παραλία θεά. Πέρασε επιτυχώς το τεστ του νερού (καλέ τι λέει η τρελή θα πεις). Σοβαρολογώ, όταν ψεκάσεις νερό στο πρόσωπο, το μόνο που μένει είναι λίγες σταγόνες οι οποίες και απορροφούνται χωρίς να τρέξει το μακιγιάζ. Βασική προΰπόθεση να μην σκουπιστείς με τη πετσέτα -και όποιον πάρει ο χάρος- αλλά ταμποναριστά. 

Για την πόλη τα πράγματα είναι ακόμη πιο εύκολα και ίσως ένα σούπερ ιδανικό foundation για το καλοκαίρι και για κοπέλες που έχουν πανάδες και θέλουν μεγάλο δείκτη προστασίας.
Σε αυτή τη τιμή θα τη βρεις στο Pharmacy295.gr.

Τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική αναφορά, είναι αυτή της Vichy Dermablend Universal Setting Powder. Τη βρίσκω εξαιρετική, τόσο λεπτοαλεσμένη και διάφανη που την κάνει ιδανική για να σετάρεις ακόμη και το concealer σου με ένα πινέλο, χωρίς να δείχνει ανομοιόμορφο, cakey και τα σχετικά. Άοσμη, ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες, χωρίς να βγάζει λιπαρότητα και αν τα κάνεις όλα μια σούμα να έχεις την καλοκαιρινή μου βάση μακιγιάζ. 

Εσύ ποιο foundation, πούδρα χρησιμοποιείς για το καλοκαίρι;;;

Μερικά από αυτά τα προϊόντα ενδέχεται να μου έχουν σταλεί για review. Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά στο disclaimer.

Comments

  1. Το καλοκαίρι βάζουμε συνήθως στην άκρη τα foundation και στρεφόμαστε περισσότερο προς τις
    BB και CC κρέμες είναι η αλήθεια, αλλά η συγκεκριμένη πούδρα (VICHY-IDEAL SOLEIL Compact SPF30) φαίνεται ιδανική. Μπήκε στη wish list. Ενημερωτικότατο, αλλά και τόσο καλοκαιρινό το post σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!<3 To Vichy Teint Ideal Illuminating Foundation Fluid 20SPF είναι τόσο λεπτόρευστο και ελαφρύ, πολύ πολύ κοντά σε bb και cc. :D

      Delete
  2. Hmmm....interesting. I think this is something worth checking out. Seeing this made me so curious about it. I will do check on this....

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your time!

Popular Posts