An Ode to Propolis


Albeit I have talked to you about propolis and its anti-inflammatory, antimicrobial and bactericide properties here a further reference in this wonderful blend of 30 compounds I couldn't not to do! First and foremost from my favorite soaps, as glamorous a soap may be heard is Apivita soap propolis which is not only the best and most economical and fastest way to clean makeup brushes, but also for facial cleansing is doing a fantastic job. Foams well and oddly enough even though you would expect a more dry skin you'll be surprised on how soft it is after! 

But what did me the most impression is the Apivita Organic Propolis Solution that is 100% natural composition and can be used topically to help the regeneration and healing of the skin. In a nutshell, you use it topically on pimples and it has the property to dry them. I tried it, because honesty is the best policy and when I don't demakeup at night (this doesn't happen often, but it happens) I'm back to square one and one or two pimples usually pop-at chin area-. The redness goes and the size of it is reduced significantly throughout the day. You can call it a success! The specific you can also use it for gargles, since propolis enhances the hygiene of the oral cavity, but I can't give you further information since I haven't tried it this way. It may be due to the flavor, which is totally medicinal with herbally undertones.

On the other hand what I think should not be missing from any handbag is the Apivita Lip care with Propolis. I have already expressed my weakness on Nuxe Reve De miel which I think is the best for an overnight treatment for lips, but an equally moisturizing lip balm in stick form that is not so heavy and I can put it all day, I hadn't find. The specific is enriched with vitamin A, A-bisabolol and avocado oil, olive oil, beeswax, balsam oil, cocoa butter, shea butter, avocado oil, castor oil, propolis, jojoba esters and geranium essential oil, so you already get a glimpse on how much moisturizing it is. No color just a lovely shine, however, the hydration is amazing! Chapped lips belong to the past while are showing much fuller and healthier. Love it! Let alone it has a pleasant buttery texture, a great taste, 98% natural ingredients and the price of 4.40€ can make you knock your socks off! Have you tried propolis??

Αν και σας έχω μιλήσει για την πρόπολη και τις αντιφλεγμονωδης, αντιμικροβιακές και με βακτηριοκτόνες ιδιότητες της εδώ μια ακόμη αναφορά σε αυτό το θαυμάσιο μείγμα από 30 ενώσεις δεν θα μπορούσα να μη την κάνω! Πρώτα πρώτα από τα πιο αγαπημένα μου σαπούνια, και όσο μπορεί να ακουστεί ένα σαπούνι glamorous είναι το Apivita σαπούνι με Πρόπολη το οποίο όχι μόνο είναι ο καλύτερος και πιο οικονομικός και πιο γρήγορος τρόπος για να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ, αλλά και για καθαρισμό του προσώπου κάνει φανταστική δουλεία. Αφρίζει αρκετά καλά και παραδόξως αν και θα περίμενες μια πιο ξηρή επιδερμίδα το πόσο απαλή είναι μετά θα σε εκπλήξει! 

Αλλά αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση είναι το Apivita Βιολογικό Διάλυμα Πρόπολης το οποίο έχει 100% φυσική σύσταση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για να βοηθήσει στην ανάπλαση και επούλωση της επιδερμίδας. Με λίγα λόγια το χρησιμοποιείς τοπικά πάνω στα σπυράκια και αυτό έχει την ιδιότητα να τα ξηραίνει. Το δοκίμασα , γιατί honesty is the best policy και όταν δεν ξεβαφτώ τη νύχτα (δεν συμβαίνει συχνά, αλλά συμβαίνει) γυρίζω στο σημείο μηδέν και ένα ή δύο σπυράκια πετάγονται -συνήθως στο πηγούνι-. Η κοκκινίλα φεύγει και το μέγεθος του μειώνεται αισθητά καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας. Το λες και επιτυχία! Το συγκεκριμένο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για γαργάρες, μιας και η πρόπολη ενισχύει την υγιεινή της στοματικής κοιλότητας αλλά περαιτέρω πληροφορίες δεν μπορώ να σου δώσω εφόσον δεν το έχω δοκιμάσει με αυτό τον τρόπο. Μπορεί να είναι και λόγω του αρώματος του, που είναι εντελώς φαρμακευτικό με υπόνοιες βοτάνων. 

Από την άλλη αυτό που πιστεύω ότι δεν πρέπει να λείπει από καμία γυναικεία τσάντα είναι το Apivita Lip Care με Πρόπολη. Σου έχω ήδη εκφράσει την αδυναμία στο Nuxe Reve De miel το οποίο θεωρώ το καλύτερο για μια ολονύκτια θεραπεία για τα χείλη, αλλά ένα εξίσου ενυδατικό lip balm σε μορφή στικ που να μην είναι τόσο βαρύ και να το βάζω όλη την ημέρα, δεν είχα βρει. Το συγκεκριμένο είναι εμπλουτισμένο με με βιταμίνη Α, Α-bisabolol και λάδι αβοκάντο, ελαιόλαδο, κερί μέλισσας, λάδι βάλσαμου, βούτυρο κακάο, βούτυρο καριτέ, λάδι αβοκάντο, καστορέλαιο, πρόπολη, jojoba και αιθέριο έλαιο γερανιού , οπότε παίρνεις ήδη μια γεύση για το πόσο ενυδατικό είναι. Χρώμα δεν προσφέρει μια υπέροχη λάμψη μόνο,ωστόσο η ενυδάτωση είναι καταπληκτική! Τα σκασμένα χείλη ανήκουν στο παρελθόν ενώ παράλληλα δείχνουν πολύ πιο γεμάτα και υγιή. Το λατρεύω! Άσε δε που έχει ευχάριστη βουτυρένια υφή, υπέροχη γεύση, 98% φυσικά συστατικά και τιμή που μπορεί να σε κάνει να σκίσεις τα ιμάτια σου! Εσύ έχεις δοκιμάσει πρόπολη;;

Some of these products may have been sent to me for review. For more information, see my disclaimer.

Comments

  1. Είχα δει το ποστ που είχες κάνει λέγοντας ότι πλένεις τα πινέλα σου με το συγκεκριμένο σαπουνάκι, και αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ... Τέλεια αποτελέσματα και αισθάνομαι και πιο ασφαλής χάρη στις αντιμικροβιακές ιδιότητες της πρόπολης! Το δε lip balm το λατρεύω και το αγοράζω ξανά και ξανά! xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ειδες; Τέλειο το σαπουνάκι! ;)

      Delete
  2. Και γω το λατρεύω το lip balm! Ποσο ενυδατικο!!;;; Δεν το αποχωρίζομαι! Φανταστικά προιόντα!!

    ReplyDelete
  3. Υπερ-αγαπώ την πρόπολη σε όλες τις εκδοχές της, όπως και την Apivita φυσικά! Το lip balm είναι από αυτά που έχω πάντα στην τσάντα μου και η μάσκα με πρόπολη της Apivita δεν λείπει ποτέ από την Κυριακάτικη ρουτίνα μου! Φιλιά πολλά Ειρηνάκι μου <3

    ReplyDelete
  4. To lip balm είναι εκπληκικό!!!!!!!!!
    Τα υπόλοιπα προιόντα δεν τα έχω δοκιμάσει...θέλω σίγουρα το διάλυμα πρόπολης!

    ReplyDelete
  5. Πολύ όμορφο και ενδιαφέρον πόστ .. Πολλά φιλάκια χχχ

    ReplyDelete
  6. Χμμ τόσο το σαπούνι όσο και το βιολογικό διάλυμα θα τα δοκιμάσω.. Ειδικά το σαπούνι για να καθαρίζω σωστά τα πινέλα μου!!
    Καταπληκτική παρουσίαση άλλη μια φορά Ειρήνη μου :)

    ReplyDelete
  7. Ok, I'm sold! Βουρ στο φαρμακείο!

    ReplyDelete
  8. το κολπακι με το σαπουνι ολες το δοκιμασαμε νομιζω..εμενα προσωπικα με εσωσες, γιατι τα πινελα του προσωπου τρομαζα να τα καθαρισω...με το σαπουνακι καθαριζουν σχετικα ευκολα..το Lip balm το λατρευω..νομιζω θα γινει το μοναδικο Lip balm Που θα τελειωσω στη ζωη μου...

    ReplyDelete
  9. Ειρήνη μου πολύ ωραίο post!!Το σαπούνι το έχω και εγώ για τα πινέλα μου και είναι όντως ΦΟΒΕΡΟ,σήμερα εντομεταξύ σκεφτόμουν να αγοράσω και το βιολογικό διάλυμα πρόπολης αλλά δεν ήξερα πως χρησιμοποιείτε και δεν το πήρα,τώρα με έπεισες και σίγουρα άμεσα θα το αγοράσω!!Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  10. Υπέροχα τα προϊόντα με πρόπολη!! Ειδικά το διάλυμα φανταστικό! Το έχω χρησιμοποιήσει και τοπικά σε κοκκινίλες αλλά και για γαργάρες και κάνει πραγματικά θαύματα! :)

    ReplyDelete
  11. ειναι θαυματουργη η προπολη,κυριολεκτικα!!ειδικα το διαλυμα,δεν επιτρεπει σε κανενα σπυρακι να ερθει στην επιφανεια!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your time!

Popular Posts