Darphin Anti-Dark Circles Eye Illuminator


Όταν έχεις πάθει μια εμμονή με τις σειρές, όπως του λόγου μου στη προκειμένη με το "How I met Your mother" και ξεκινάς από ένα επεισόδιο τελικά να δεις πέντε, να κοιμηθείς πολύ αργάμιση και να ξυπνήσεις το πρωί με ενοχλητικούς -στην καλύτερη περίπτωση- μαύρους κύκλους και μια κούραση στην περιοχή των ματιών, τότε σκέφτεσαι πολύ σοβαρά ότι ήρθε η ώρα να επιστρατεύσεις "τα μεγάλα όπλα". "Τα μεγάλα όπλα" σήμερα είναι η Darphin Ideal Resource Anti Dark Circle Eye Illuminator (31,50 € online) η οποία υπόσχεται να προσφέρει τριπλή στοχευμένη δράση, να αποκαταστήσει τη ζωντάνια της ευαίσθητης περιοχής των ματιών και να διατηρήσει τη νεανική όψη. Αξίζει να σημειωθεί ως παρένθεση ότι η Darphin έχει ενταχθεί στην οικογένειά των εμπορικών σημάτων της "Estée Lauder Companies" από το 2003, ενώ ξεκίνησε από το 1958, εδρεύει στο Παρίσι.
  Αυτό το άκρως εξειδικευμένο προϊόν περιποίησης για την περιοχή των ματιών εκτός του ότι είναι εξοπλισμένο με μεταλλικό στόμιο για δροσερό μασάζ, εμπνευσμένο από τις προηγμένες τεχνικές μασάζ που χρησιμοποιούν οι θεραπευτές στο Ινστιτούτο Darphin στην πλατεία Vendôme στο Παρίσι είναι εμπλουτισμένο από ένα συμπύκνωμα αποτελεσματικότητας που χωρίζεται σε τρία μέρη κατά την Darphin

1. Άμεση και μεγάλης διάρκειας φωτεινότητα 
Η τεχνολογία Translucent optics ενσωματώνει μικροσωματίδια που αιχμαλωτίζουν το φως και φωτίζουν άμεσα την περιοχή των ματιών. Αυτή η τεχνολογία ενθυλάκωσης εγγυάται βελτιστοποιημένη αποτελεσματικότητα. Ορατά πιο φωτεινή, η περιοχή των ματιών επωφελείται από ένα κοκτέιλ συστατικών που ενισχύει το αποτέλεσμα φωτεινότητας με την πάροδο του χρόνου. Όταν εφαρμόζονται με μασάζ στην επιδερμίδα, η βιταμίνη C, η ρίζα μούρου και το εκχύλισμα σκουτελλάριας συμβάλλουν στη διέγερση της μικροκυκλοφορίας. Οι λεπτές γραμμές εξασθενούν και το αποτέλεσμα "photoshop" βοηθά τη ζώνη των ματιών να ανακτήσει τη λάμψη της. 

2. Αναζωογονητική δράση 
Ο συνδυασμός εκχυλίσματος Siegesbeckia και ολιγοπεπτιδίων δεν ενισχύει απλώς το φυσικό κολλαγόνο, αλλά βοηθά στη διέγερση της παραγωγής του, ενώ το εκχύλισμα ελιάς συμβάλλει στην αποκατάσταση της λειτουργίας προστατευτικού φραγμού, για να διατηρεί τη βέλτιστη ενυδατική ισορροπία. Πιο σφριγηλή, λιγότερο κουρασμένη και θρεμμένη σε βάθος, η περιοχή των ματιών ανακτά την ελαστικότητα και τη δύναμή της. 

3 .Ανακουφιστική δράση 
Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, σε συνδυασμό με τα οφέλη της καφεΐνης, συμβάλλει στην ανακούφιση και στην προστασία της περιοχής των ματιών, μιας ζώνης που είναι ιδιαιτέρως επιρρεπής στους ερεθισμούς. Τα μάτια δείχνουν γεμάτα ενέργεια. 
Κατά την εφαρμογή με το μεταλλικό στόμιο μια δροσιστική αίσθηση περιβάλλει την περιοχή, ενώ η σύνθεση του είναι ανάλαφρη, ενυδατική και χωρίς άρωμα. Μετά από 3 εβδομάδες συστηματικής χρήσης και ενώ στην αρχή είχα την εντύπωση ότι θα κάνει τα μαγικά του κατά την βραδινή περιποίηση της επιδερμίδας μου αποδείχτηκα λάθος γιατί το συγκεκριμένο είναι ιδανικό για το πρωί. Όχι μόνο ενυδατώνει και φωτίζει την περιοχή κάτω από τα μάτια αλλά θολώνει με μεγάλη άνεση τυχόν λεπτές γραμμές και ατέλειες, μετατρέποντας το σε ένα φανταστικό primer πριν το concealer και το μακιγιάζ γενικότερα. Αλλά -πρώτο αλλά- ας υποθέσουμε ότι αυτό μου έκανε εντύπωση και για αυτό το λόγο έπρεπε να ρίξω μια πιο διεισδυτική ματιά στα συστατικά και να βρω ότι παίζει το ρόλο του το γεγονός ότι το πρώτο συστατικό (συνεπάγεται σε μεγαλύτερη ποσότητα) είναι το Dimethicone ή αλλιώς ένα πολυμερές με βάση τη σιλικόνη που όλες λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι βοηθά στη λείανση της επιδερμίδας και είναι το βασικό συστατικό σχεδόν όοοοολων των foundation (εγκεκριμένο από τον FDA για χρήση σε προΐοντα προσωπικής φροντίδας btw).

Αλλά -δεύτερο αλλά- με χαροποιεί άραγε το γεγονός ότι ένα προΐον για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών -που αν και διαθέτει κάποια αξιόλογα φυσικά εκχυλίσματα όπως σταφύλι, ελιά, πράσινο τσάι, μούρα, βιταμίνη C- στην πρώτη σειρά των συστατικών και μάλιστα πρώτο πρώτο βρίσκεται αυτό το (απολύτως χημικό έλαιο σιλικόνης) Dimethicone που είναι ιδανικό για να απλώνονται καλύτερα οι κρέμες και τα σχετικά; Θα το συνιστούσα για κάθε μέρα σε ευαίσθητες επιδερμίδες; Υποθέτω πως όχι. Μου αρέσει το αποτέλεσμα τώρα, αλλά μακροπρόθεσμα θα είναι το αποτέλεσμα το ίδιο; Η βάση δεδομένων Skin Deep σηματοδοτεί, επίσης, αυτό το συστατικό με χαμηλή αξιολόγηση επικινδυνότητας. Οι μόνες πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατίθενται είναι η ξηρότητα, ελαφρύς ερεθισμός, και αλλεργικές αντιδράσεις. Σκέψου το με την ησυχία σου...

On another note στο site της Darphin αναφέρονται μόνο τα Key ingredients (γιατί άραγε;;) Έπρεπε να τα βρω από διαφορετικό site το cocooncenter.co.uk., τα οποία και σου παραθέτω. 

Ingredients: 
Dimethicone, Water (Aqua), Isostearyl Palmitate, Polyethylene, Polysilicone-11, Butylene Glycol, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer, Isononyl Isononanoate, Cetyl Peg/PPG-10/1 Dimethicone, Polymethyl Methacrylate, Whey/Protein Lactis Protein/Proteine du Petit-Lait, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Extract, Morus Nigra (Mulberry) Root Extract, Sigesbeckia Orientalis (St Paul's Wort) Extract, Yeast Extract/Faex/Extrait de Levure, Cholesterol, Vitis Vinifera Grape Fruit Extract, Linoleic Acid, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Glycerin, Glycerin, Palmitoyl Oligopeptide, Sucrose, Pyridoxine Dipalmitate, Petrolatum, Glyceryl Polymethacrylate, Dimethicone Crosspolymer-3, Caffeine, Tocopheryl Acetate, Glyceryl Laurate, Quaternium-90 Bentonite, Peg-8 Phytosphingosine, Peg/PPG-18/18 Dimethicone, Dimethicone Silylate, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Propylene Carbonate, Triethoxylcaprylsiliane, Sodium Chloride, Disodium Edta, Phenoxyethanol, Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77499), Iron Oxides (CI 77492), Iron Oxides (CI 77491).

Μερικά από αυτά τα προϊόντα ενδέχεται να μου έχουν σταλεί για review. Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά στο disclaimer.

Comments

  1. χαχα πόσο σε καταλαβαίνω!! Και εγώ έχω ένα θέμα όταν λιώνω τόσες ώρες..
    Πολύ ωραία η πρόταση σου θα την κοιτάξω σίγουρα :)

    ReplyDelete
  2. έχω ενα θέμα με τις κρέμες ματιών..θέλω να τις δοκιμάσω όλες..με προβλημάτισε αυτό που έγραψες για την μακροπρόθεσμη χρήση..πάντως φαίνεται αξιόλογο προϊον αν και η τιμή του είναι τσιμπημένη..

    ReplyDelete
  3. Μόλις διάβασα το post σου ένα τιτανοτεράστιο 'αουτς!' αναβοσβήνει μέσα στο κεφάλι μου... Θα συμφωνήσω για τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα αλλά... με προβλημάτισες και μπράβο σου!! Μπράβο που το έψαξες και μπράβο που μας ενημέρωσες!! Πρέπει τελικά να τα ψάχνουμε λιγο περισσότερο τα συστατικά!!

    Εξαιρετικό post!! Φιλιά πολλά Ειρηνάκι μου

    ReplyDelete
  4. Θα μου άρεζε πολύ να δοκιμάσω κάποιο προϊόν για τα μάτια -ίσως απλά μια κρέμα- με τέτοιο στόμιο για να δω αν παίζει ρόλο και αν κάνει κάτι διαφορετικό. Αλλά το συστατικό αυτό σίγουρα σε κάνει να το ξανασκέφτεσαι! Πολύ ωραίο review!

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your time!

Popular Posts